Wijk aan Zee

Omschrijving: Je kunt hier prima uit de voeten bij zuid, zuidwest, west en noordoost. Het enige nadeel bij noordoost is dat het vaak al een aantal dagen flink gewaaid moet hebben voordat er golven op komen zetten. Bij zuid, zuidwest heb je vrijwel geen stroming voor de kant vanwege de Noordpier. Dit maakt het ook uitermate geschikt voor de beginnen de wave surfer. Onder de pier staan namelijk veel minder golven. Met eb is er dan ook weinig shore-break zodat je er makkelijk door de branding heen kan komen. Met vloed wordt de shore-break zwaarder. Verder van de wind en de pier af daar gaan de golven flinker te keer.
Parkeren: Ruimte is voldoende, alleen je moet een eind lopen met je setje. Parkeer mogelijkheid is er of langs de weg, of bij het restaurant aan het einde van de weg.
Optuigen: Optuigen kan op verschillende plaatsen of bij de parkeerplaatsen. Maar je kunt ook met je setje naar het strand lopen, dan zit je wel met het zand tijdens het optuigen, maar daarstaat weer tegenover dat je niet met je setje door de duinen of over de pier hoeft te lopen.
Route: Op de A2 neem je de afslag naar de A9 richting haarlem. Op de A9 neem je de A22 richting beverwijk en na de Velsertunnel neem je meteen de afslag beverwijk. De richting beverwijk aan houden en in Beverwijk wordt Wijk aan Zee aangegeven en deze moet je dan ook volgens. In Wijk ga je bij de eerste zwarte-witte rontonde/drempel ga je links en je volgt deze weg. (tijdelijk afgesloten wegens werkzaam heden. Volg de borden Noordpier en dan je zult komen waar je moet zijn.

Toiletten: Ja
Douches: Nee
Waterdiepte: Meer dan 2 meter diep, dus staan is er niet bij.
Beginner: Matig

Windrichting: Noord, Noord-West, West, Zuid-West

Style: Wave, Golf


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here