Kraaijenbergse Plassen

Omschrijving: Dit is de beste surfspots in de omgeving van Nijmegen en eigenlijk ook de enige noemenswaardige surfspot. Het is een grindgat en er wordt nog steeds gebaggerd, dus scheep vaart kun je wel verwachten.De beste plek voor surfers om op te stappen is op de rontonde, helaas is parkeren met mooi zomer weer verboden.

De kraaij leent zich prima voor freeride, freestyle en formula. Met een windkrachtje zes ontstaan hier leuke chop om mee te spelen.
Van NO tot W is het hier aardig surfen, dan moet je wel bij de rotonde opstappen. Stapje op bij het recreatiegebied dan is het hier te surfen met ZW tot NW wind is wel wat vlagerig. Op de A73 neem je de afslag Cuijk. Rijd in de richting van Cuijk maar meteen na de MC Donalds ga je links. Je zit nu op de raamweg, neem de eerst afslag links richting Linde. Je gaat nu onder de A73 door, rijd je deze weg helemaal af dan kom je bij de rotonde (geen parkeren van mei tot oktober). Je kunt ook in Linde zelf de 2e rechts nemen links van de camping ligt het recreatieterein.

Parkeren: Er zijn twee plaatsen om te parkeren. Op het recreatie terrein dat gaat je wel wat euro’s kosten, of bij de rotonde hier vind je wat vaker surfers. Parkeren in omgeving van de rotonde is van oktober t/m maart toegestaan. Bij slecht weer zul je hier niet snel een bekeuring krijgen. In de zomer daarentegen wel. Parkeren op het recreatie terrein kost 3 euro.

Optuigen: Je kunt overal op het gras optuigen en er is ruimte genoeg. In de zomer wil het hier met mooi weer regelmatig druk zijn met zwemmers.

 

 

Toiletten: Ja
Douches: Nee
Waterdiepte: Meer dan 2 meter diep, dus staan is er niet bij.
Beginner: Goed

Windrichting: Noord-West, West, Zuid-West, Zuid, Zuid-Oost, Oost

Style: Freeride


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here