De Leijen

Omschrijving: 
Bij de Leyen zijn twee veel bezochte surfspots. Het paviljoen aan de zijde van Rottevalle, en het strandje naast het Opeinder kanaal. 
Bij Rottevalle zijn de condities het beste met wind uit westelijke richtingen. Als de wind uit het noordwesten komt kun je lange banen over het meer maken en met zuidwesten wind staat de wind wat meer op de kant. Bij Rottevalle zijn kleedhokken aanwezig (’s winters gesloten). Het oude paviljoen is gesloopt. Er is een modern nieuw gebouw voor in de plaats gekomen welke 25 juli 2010 geopend is. 
Bij Opeinde is het met wind uit noordelijke tot oostelijke richtingen het best vertoeven. Recentelijk is de situatie op de Leyen ietwat surfonvriendelijker geworden. Staatsbosbeheer vond het nodig vaargeulen, meer eilandjes en zelfs een strekdam in het water te leggen. Bij oostenwind is het water aan de Opeinder zijde, dankzij de strekdam, nu vlak, leuke bijkomstigheid voor de formulavaarders en freesylers. Op de Leijen zijn het hele jaar door enthousiaste locals aanwezig die je alles kunnen vertellen over de spot.
Parkeren: 
Aan de zijde van Rottevalle is een grote parkeerplaats bij het paviljoen. Bij de Opeinder zijde dient de auto officieel langs het opeinder kanaal geparkeerd te worden, vervolgens is het zo’n 450 meter over het fietspad wandelen.
Optuigen: 
Op beide spots is veel gras en zeilen kunnen dan ook perfect opgetuigd worden.

Toiletten: Ja
Douches: Nee
Waterdiepte: 1,5 tot 2 meter diep.
Beginner: Goed

Windrichting: Noord, Noord-West, West, Zuid-West, Oost, Noord-Oost

Style: Freestyle, Speed, Freeride, Formula


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here