Brouwersdam

Omschrijving: Goede spot bij windrichtingen van Zuid tot Noordoost, vooral goed bij zuidwest, west en noordwest. De spot is altijd goed te varen, onafhankelijk van getij. Bij laag water wel veel afstand tussen dam en waterlijn, maar geen hele lange wandelpartijen noodzakelijk. Geen golfsurfspot, wel flinke chop die als schansjes kunnen dienen. Speed mogelijkheid op de spot aan noordzijde waar een kleine baai is gecreëerd door de blokkendam bij de te waterlaatplaats voor de motorboten, dit geeft met noord tot oosten wind een mooi speedstrip. Doordat de zandbanken circa 5 kilometer uit de kust voor Brouwersdam liggen, is het een veilige spot met nauwelijks stroming. Ideaal voor beginnende zee-surfer. Zuidelijk op de dam (bij het surfcentrum) is het ook toegestaan om te kitesurfen, hier heb je als windsurfer beter niks te zoeken.

Wil je de ‘echte’ golven zien dan moet je 5km naar de zandbank varen en met eb kun je die redelijk goed oversteken. De zeehonden zijn hier redelijk vriendelijk en duiken regelmatig voor je board op, op nauwelijk een paar meter afstand. Met op komend tij tot vloed wanneer de zandbank onderwater staat, stroomt het aardig hard over de zandbank, dan is oversteken minder makkelijk. Als alternatief kun je ook naar Ouddorp de vuurtoren, waar je direct te golven in kan.

Parkeren: Voldoende op de dam maar het kan druk zijn.

Optuigen: Op het asfalt of zand.

Route: Vanuit Rotterdam: Vanaf de A15 neem je de afslag naar de N57. Op de Brouwersdam aangekomen ga je bij de stoplichten rechts naar het strand. Vanuit Zierikzee: Neem de N57 richting Rotterdam en ga bij de stoplichten op de brouwersdam links naar het strand.

 

 

Toiletten: Ja
Douches: Nee
Waterdiepte: Meer dan 2 meter diep, dus staan is er niet bij.
Beginner: Goed

Windrichting: Noord, Noord-West, West, Zuid-West, Zuid, Oost, Noord-Oost

Style: Freestyle, Wave, Freeride, Kite


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.