Workum

Omschrijving: Het strand van Workum is gelegen tussen twee strekdammen die ongeveer een kilometer uit elkaar liggen. Met alle windrichtingen die uit het westen komen kun je hier prima surfen. De golven die ontstaat door de wind breken op de zandbanken. Als de wind sterk genoeg is dan kunnen er golven staan tot 1,5 meter. Prima om hier dus een party te freestyle of te waven. Deze spot biedt ook perfecte mogelijkheden voor minder goede surfers je kunt hier namelijk tot 800 meter van de kant nog staan (kniediep op veel plekken). Voor racers is dit geen spot tenzij je hier graag je vin wil slopen door de bodem om te ploegen. Breedste branding van IJsselmeerkust. . Surfshop op strand voor versnaperingen/reparaties etc. . Snackbar op camping De ultieme IJsselmeer spot!!
Parkeren: Parkeren, betaald (controle), 50 tot 100 meter van het water.
Optuigen: Veel gras, dus geen zand in materiaal bij op/aftuigen

Toiletten: Ja
Douches: Nee
Waterdiepte: 0,5 tot 1 meter diep.
Beginner: Goed

Windrichting: Noord-West, West, Zuid-West

Style: Freestyle, Wave, Freeride


Eén gedachte over “Workum

  1. Workum is echt ongeschikt voor windsurfers. Ontzettend ondiep, met de kortste weed fin maak je her en der flinke klappers. Bij een goeie dag is het een nest aan kite-surfers. Daarvoor is de extreme ondiepte ideaal. Natuurlijk als je honderden meters van de kant het diepe water opgaat, dan kun je windsurfen. Maar dan kun je beter naar spots als Makkum of de Hindeloopen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here