Strand Horst

Strand Horst is een van de betere surfspots in Nederland vooral, omdat je hier overal kunt staan met uitzondering van de vaargeul. Deze ondiepte is natuurlijk perfect voor beginners. Racers zijn hier ook veel omdat het water redelijk vlak kan zijn. Voor Freestyle is dit ook de plek alhoewel het soms te ondiep is en je met een move net te weinig diepte hebt. Ideale richting vanaf zuidwest tot noordwest tot noordoost. Een wiervin is geen overbodig luxe vooral in de zomer dan moet je regelmatig afstappen om wier te verwijderen. Toiletten zijn aanwezig tevens een snackkar (alleen in de zomer). Telstar heeft hier ook een testcentrum / verhuur.

In de winter is het waterpeil lager dan zomers maar met onshore wind (West) valt het bijzonder mee met de ondiepte. Anders moet je een eind lopen. Actuele informatie over de waterstand vind je hier.

Route:Neem op de snelweg A28 de afslag strand Horst. Bij beide afslagen ga je rechts (als je vanuit Utrecht komt ga je rechts de afslag op, links op de rotondeen dan rechtsaf) en rijd je door tot aan de betaalpoortjes. Parkeer ruimte genoeg al kan het er goed druk zijn. In het weekend vind je hier genoeg Duitsers die met hun camper/caravan voor aan willen staan.

Recreatiegebied Strand Horst wordt geexploiteerd door RGV. Zie www.rgv.nl.
Voertuigen tot zes meter: € 5,00 per voertuig.
Voertuigen van 6 tot 15 meter:€ 10,00 per voertuig.
Parkeerabonnementen vanaf € 42,50 via www.rgv.nl

Optuigen: Ook ruimte zat om op te tuigen. Op het strand zelf maar ook gewoon op de parkeerplaats in het gras. Het is wel iets verder met je spul lopen maar alles zit niet onder het zand. Als het druk is wordt het wel slalommen om de auto’s heen.

Toiletten: Ja
Douches: Ja
Waterdiepte: 0,5 tot 1 meter diep.
Beginner: Zeer Goed

Windrichting: Noord-West, West, Zuid-West, Zuid, Noord-Oost

Style: Freestyle, Speed, Freeride, Kite


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here