Oudekerker plas

Omschrijving: Dit is een recreatieplas pal ten zuidoosten van het dorp Ouderkerk a/d Amstel. Er is een surfclub met een eigen gebouw aan de plas. Er is een apart gedeelte voor zwemmers/zonnebaders/ligweide. Het water is hier diep, je kunt alleen bij de kant staan de eerst 3 meter is het 1,5 – 2meter diep. Voor formulasurfers is deze plek perfect, omdat het water supervlak is. Freestylers kunnen hier ook aardig uit de voeten al water hier diep, dus je kunt niet meteen op staan en weer op je plank springen. Het water koelt met de diepte ook erg af als de zon er niet opstaat, dus dit is geen uitvluchtsoord voor koudere tijden. Maar daar zul je weinig last van hebben, want dan is het gebied namelijk afgesloten. Windrichtingen die goed zijn is subjectief maar ik vind West en Zuid West de beste richtingen. De tuig stek is aan de noordkant van de plas. Er zijn WC’s/water en op mooi dagen is er een snackkar.De stek is vanwege ligging in natuurgebied gesloten van half oktober tot half april.
Parkeren: Goede parkeergelegenheid aan de plas. Aan het eind van de tweede parkeerplaats is parkeerruimte gereserveerd voor surfers.
Optuigen: Surfplas heeft bij de parkeerplaats geen strand maar beschoeide (houten) wal.
Route: Van de A2 afkomende neem je de A9 richting Amstelveen, ga bij de afslag Oudekerk aan de Amstel er af. Volg dan de richting Oudekerk aan de Amstel. Gewoon rechtdoor blijven rijden tot dat er staat aangegeven Oudekerker plassen. Na een klein weggetje kom je bij de eerste parkeerplaats, ga voor deze parkeerplaats recht. Volg de weg en je komt vanzelf bij de tweede parkeerplaats, rijdt op de parkeerplaats helemaal naar het einde dit is namelijk bedoeld voor surfers.

Toiletten: Ja
Douches: Ja
Waterdiepte: Meer dan 2 meter diep, dus staan is er niet bij.
Beginner: Goed

Windrichting: Zuid-West, Zuid

Style: Freeride, Formula


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here