Lauwersoog

Omschrijving: 
Surfspots.nl laat hier twee surfspots zien, die elk aan een kant van de waddenzee-dijk liggen. 
Je kunt bij Hoek van de Bant zowel de Waddenzee op als het Lauwersmeer. 

Deze versie is voor de Waddenzee-surfers: 
Je kunt hier surfen met wind uit O, NO, W en NW. Je kunt hier varen tot zo’n twee uur voor en twee uur na vloed. Doordat de kust geleidelijk daalt kun je hier op ca. 1,5 km. van de kant nog staan (wel afhankelijk van winrichting en windkracht). Mede hierdoor is deze spot ook erg in trek bij Kite Surfers. Pierenend: Het geeft hier twee opstap plaatsen; gelijk in de eerste bocht tegen de dijk of helemaal aan het eind van de pier. Hier wordt het snel diep en de vaargeul ligt hier vlak voor de haven. Hier kan dan ook een flinke stroming staan vooral bij W en opkomend tij en bij O en afgaand tij. Als de wind tegen de golfrichting in gaat stuwd de wind de golven flink omhoog.
Parkeren: 
De relatief kleine parkeerplaats onderaan de dijk is op zaterdag en op zon- en feestdagen vaak snel vol. Alternatief is de grote parkeerplaats aan de andere kant van de weg (Lauwersmeerzijde) maar dan moet je wel een stuk lopen met al je spullen. 
Optuigen: 
Optuigen kan op de met gras begroeide dijk.

Toiletten: Nee
Douches: Nee
Waterdiepte: Meer dan 2 meter diep, dus staan is er niet bij.
Beginner: Onbekend

Windrichting: Noord-West, West, Oost, Noord-Oost

Style: Wave


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here