La Goulet

Omschrijving: Port Leucate ligt in Zuid-Frankrijk aan de Middellandse zee op een afstand van 80 kilometer van de Spaanse grens, Languedoc-Roussillon is de regio. De regio is zeer winderig, met 300 dagen met wind van kracht 4 en meer. Hier heerst de thermische wind Tramontane, andere winden zul je hier niet aantreffen. De wind komt hier uit het Noordwesten, deze ontstaat door een hoog luchtdrukgebied in Zuid West Frankrijk en een laag luchtdrukgebied op de Middellandse zee. Als de Tramontane wind waait dan, waait het ook hard. Dit betekend ook meteen dat het goed weer is. Er zijn prima slalom en speed spots in de omgeving. Op zeldzame dagen tref je hier perfecte golven aan. Er is nog een andere wind, de Marin (thermische wind), deze waait veel minder vaak dan de Tramontane. De Marin doet zich het meeste voor in de zomer deze geeft mooi golven en is On-shore (Zuidoost). De Etang de Leucate is een zoutwater meer dat inlands ligt. Le Goulet is een goede slalom spot op de Etang de Leucate wanneer de Tramontane waait. Dit zal de eerste spot zijn waar je zult planneren. Als de Marin waait hoef je deze spot niet te bezoeken.
Parkeren:
Optuigen:
Route: De spot is niet makkelijk te bereiken. Wanneer je van Leucate naar de autobaan rijd, moet je links na de brug. Dit is een klein paatje niet eens een weg te noemen. Er is hier genoeg ruimte maar in de zomer staat het hier vol met surfers.

Toiletten: Nee
Douches: Nee
Waterdiepte: Diepte is zeer verschillende 0,5 tot meer dan 2 meter.
Beginner: Goed

Windrichting: Noord-West

Style: Freestyle, Wave, Speed, Freeride


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here