Het Surfstrandje

Dit is een mooie surfspot op Texel aan de oostkant van eiland gelegen aan de Waddenzee. Het water is daarom een stuk rustiger dan de stranden aan de Noordzee. Dit maakt onder andere het Surfstrandje uitermate geschikt voor beginners of niet wavesurfers. Kiten is hier ook prima te doen.

Staan kun je hier kun je zeker het eerste stuk nog een best eind in het verlengde van de IJsdijk (ongeveer tot iets voor de hoek). Uiteraard afhankelijk van het getijde. In de breedte kun je de hoek van het natuurgebied aanhouden. Je ziet het water van zelf donkerder worden 😉 Daarnaast heb je hier weinig last van golven.

Windrichting zijn hier vooral met noordelijk en oostelijke wind gunstig. Met NO kun je vanaf het strand zo de Waddenzee op surfen. Met oostelijke wind kun je redelijk parallel aan de dijk surfen. Met Zuidwest zou je hier ook nog kunnen surfen maar het eerste stuk zit je dan in de luwte van de dijk, dus moet je iets verder naar buiten varen. West en NW zijn aflandig. Met oostelijke richting wordt je hier altijd weer richting de kant geblazen, gezien de dijk is belegd met basalt blokken (ook onderwater), moet je zorgen dat je daar een beetje uit de buurt blijft. Ook beetje het getijde in de gaten houden, het is nog steeds een zee.

Parkeren kan langs de dijk of aan de overkant van de weg op de parkeerplaats. Hier is genoeg parkeerruimte. Toegang tot de spot is via de trap op de dijk en optuigen kan naast de surfclub Texel, in het gras of op het asfalt. Op het strandje is wat plek voor je surfspullen, maar dat is redelijk beperkt. Naast de surfclub is genoeg plek om je spullen wat langer te laten rusten of aftuigen, dan ligt het niemand in de weg.

Je kunt hier ook sup en windsurflessen volgen zie https://www.supensurfoptexel.nl/

Toiletten: Nee
Douches: Nee
Waterdiepte: Diepte is zeer verschillende 0,5 tot meer dan 2 meter.
Beginner: Goed

Windrichting: Zuid-Oost, Oost, Noord-Oost

Style: Speed, Freeride, Kite


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here