Gardameer

Omschrijving: Wind: De Ora is een wind die in het gebied rond het Gardameer blaast. Met een sterkte van 2-6 aanvankelijk van de plaats. De wind ontstaat door het opwarmen van de lucht. Dit gebeurt natuurlijk in de hoofdzakelijk in de zomermaanden (mei tot oktober). De sterkte van de wind wordt bepaalt door het weer in Europa. Ligt er ten oosten van het Gardameer een hogedrukgebied en ten westen een lagedrukgebied dan, wordt de wind extra verstrekt. De wind begint te komen om 11 uur en wordt steeds sterker tot een uur of 3, na een uur of 4-5 neemt de wind weer af en rond 6-7 uur is hij weer weg. Zuid – is aanlandig of side-shore aanvankelijk van waar je opstapt. Windkracht 3-6 verzorgt door de Ora Wind die door Noord-Italië blaast, dit is wel vlagerig. De wind wordt versterkt doordat het meer in het noord smaller wordt en de wind er door heen wordt geperst. Noord – Als de wind uit het noorden komt dan kun je beter je tent controleren of die wel goed vast zit. Noorden wind brengt namelijk onbestendig weer met zich mee en kan voor een serieuze storm zorgen. De spot bestaat vooral uit grind dat er is neergelegd. De water temperatuur is er ongeveer 23 graden. Op merkelijk zijn de golven die er ontstaan van 0.5 tot 1.5 meter waar je mooi op kunt springen, een prima plek voor freestylers. Op andere plaatsen is het een grote klotsbak, dat komt natuurlijk ook daar het aantal surfers. Wavers hoeven niet hier na toe om een golf je te pakken zo radiaal is het niet. Formulasurfers kunnen zich ook prima vermaken als ze uit de golven blijven. Voor speedsurfen is de klotsbak te groot en zal geen hoge snelheid halen. Voor Freeriders zijn eigenlijk alle binnenlandse spots wel geschikt maar hier is het lekker cruisen. Je had misschien niks anders verwacht maar het is hier DRUK. Veel Duitsers hier een paar Italianen en een enkele Nederlander. Hoewel je materiaal in rekken kunt opslaan puilen deze meestal uit van de surfspullen en het strand ligt er ook mee bezaaid. Behalve surfspullen op het strand liggen er ook nog bad gasten die geregeld surfspullen tegen hun hoofd aan krijgen. De verhuur mogelijkheden zijn er in overvloed en veel mensen maken er ook gebruik van. In de ochtend uren kun je hier leren surfen dan zijn er nog niet al te veel surfers op het water door dat de wind er nog niet is. De Campings zijn hier redelijk prijzig en op sommige plaatsen moet je een eind lopen naar het water. Veel mensen zie je daarom lopen met een karretje. De campings variëren van 1 tot 3 sterren je staat hoofdzakelijk op grof grind want geen pretje is met je tentje. Op sommige campings hebben ze speciale faciliteiten voor het stallen van je surfspullen. Anders moet je ze gewoon naast je tent neer zetten. Je kunt natuurlijk ook een appartement huren maar dat is voor namelijk weg gelegd voor mensen met de TE veel geld. Hier krijg je natuurlijk niet veel mee van de surfsfeer.

Niet vergeten:
-Zwemvest dat is namelijk verplicht.
-Shorty het water is hier niet superwarm (kan wel zonder)
-Uitkijken voor de veerdienst

Parkeren: Op mooie dagen en in de vakantie tijd is het vinden van een parkeerplaats een flinke klus als je niet te ver wilt lopen. Het parkeren is overal betaalt en gaat je 1,10 euro kosten per uur(in de zomer maanden). Dit is goedkoper parkeren dan op de meeste plaatsen in Nederland. Toch moet je wel een stukje met je spullen lopen.
Optuigen: De openbare ruimte is beperkt om je spullen op te tuigen hoewel het wel mogelijk is met wat moeite. Het strand bestaat uit mooi grind maar hier liggen veel badgasten. Op de campings langs het strand is meestal ruimte genoeg om op te tuigen. Ben je klaar met op tuigen dan kun je de surfspullen netjes laten rusten in de rekken.

Toiletten: Ja
Douches: Ja
Waterdiepte: Meer dan 2 meter diep, dus staan is er niet bij.
Beginner: Matig

Windrichting: Noord, Zuid

Style: Freeride, Formula


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here