De punt

De punt ligt aan de Brouwersdam aan de kant van de Grevelingen, dit is een stuk rustiger dan de Kabbelaarsbank. De wind komt hier met Zuid en Zuidoost lekkerder door dan op de Kabbelaarsbank, maar het kan een enorme klotsbak zijn. Wel kunnen er in de vaargeul een aantal mooi schansen voorbij komen. Beste richtingen zijn Zuid ZZW ZZO, waait het anders dan zit je hier al snel in de luwte van de dam.

Vanaf het strand kun je de Grevelingen oversteken naar hompelvoet, waar je langs de dammetjes vlak water hebt en mooi down wind kunt knallen.

Vooraan de kant kun je redelijk goed staan, als beginner zou ik toch gewoon naar de Kabbelaarsbank rijden. Het baaitje heeft niet heel veel ruimte om te keren.

Voldoende plek om hier te parkeren en dit is ook nog eens gratis. Links en rechts liggen hier in het water mossels, dus schoen zijn noodzakelijk. Van Oost naar West staan ook staken in het water die fuiken markeren, let dus goed op. Sommige stokken zijn slecht gemarkeerd.

 

Toiletten: Ja
Douches: Nee
Waterdiepte: Meer dan 2 meter diep, dus staan is er niet bij.
Beginner: Matig

Windrichting: Zuid-West, Zuid, Zuid-Oost

Style: Speed, Freeride


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here