De Houw

Omschrijving: Met oosten wind wordt hier veel gesurft, op Makkum is de wind dan aflandig. De Oosten wind zorgt voor rimpelloos water, dan is het dus prima surfen met je speedsurfen. Voor beginners is deze spot zeer goed want, kunt hier namelijk overal staan. Is in principe bij alle richtingen goed te doen, behalve alles waar het woord Noord in zit i.v.m de achterliggende Afsluitdijk. Let wel op dat er ondiepe stukken bij zitten. Ook bij de dijk (niet Afsluitdijk maar dijk aan kant Friesland) liggen een paar strekdammen. Deze hebben al een paar kapotte vinnen op hun geweten Verboden te surfen vanaf 1 september tot en met 15 juni. Let op er wordt gecontroleerd en beboet!!
Parkeren: Parkeer ruimte is er niet gemaakt. Maar de berm biedt genoeg ruimte voor een groepje surfers.
Optuigen: Optuigen doe je in het gras naast je auto.
Route: Spot ligt aan de A7 aan het begin van de dijk, aan de Friesland kant, je komt er door een B-weg te volgen, je zou ook de afslag Kornwerderzand kunnen volgen en dan terug via het B-weggetje. Als het waait zijn er altijd surfers.

Toiletten: Nee
Douches: Nee
Waterdiepte: 1 tot 1,5 meter diep.
Beginner: Zeer Goed

Windrichting: West, Zuid-West, Zuid, Zuid-Oost, Oost

Style: Freestyle, Speed, Freeride


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here