Amstelmeer

Omschrijving: Bij wind van ZZO over West tot NNW is the ‘place to be’ het Lutjestrand. Hier heb je een parkeerplaatsje voor zo’n 50 auto’s (wilde gok). In het hoogseizoen in het weekend moet er wel betaald worden maar dat is dacht ik maar iets van 1,80 euro. Ligt ook aan het weer. Vaak met wind is het rot weer en dan heeft die ouwe baas geen zin om er te zitten en is het er dus gratis. Optuigen gebeurd op een grasveld aan het water. Toiletten zijn er wel maar zijn zo goed als nooit open. alleen als het 30 graden is en het er vol ligt met Duitse gezinnen. Hetzelfde met de snackbar. Die heb ik in al die jaren denk nog maar een keer of 3 open gezien. De beste richtingen voor hier zijn W en NW. Bij wind van NNW over Oost tot ZZO is de beste spot het Schapendijkje. – Nivo… tja, ligt aan de windrichting en spot. Met ZW kan je bij het lutjestrand mooi langs de kant heen en weer. Met NW knal je daar gelijk het diepe in. Op de schapendijk heb je het zelfde maar dan met NO en ZO. – De bodem bestaat voornamelijk uit zand en blubber. Blote voeten varen kan dus makkelijk maar als je nog erg veel moet opstappen ed kan je beter schoentjes aantrekken. – Voor echte golven moet je op zee zijn. Maar zeker vanaf een 5bft en met W tot N kunnen er best wel mooie schansje voorbij rollen. Met ZW ook wel maar zeker richting de Haukes en voor de camping zitten er dan vreselijke putten in de weg. Een nier-gordel kan dan geen kwaad. – Stroming staat er zo goed als niet. – Over de Formula omstandigheden kan ik weinig vertellen. Doe het zelf niet en zeilen groter dan een meter of 8 zie je er eigenlijk weinig. (waait het denk te vaak te hard voor daar ) Maar als je een paar meter loopt voor je opstapt en je blijft verders overal zo’n 100 meter uit de kant dan moet het goed gaan.
Parkeren: Er is genoeg parkeer ruimte. Ca 50 plaatsen. Vanaf Mei tot Oktober betaald (soms ;-))
Optuigen: Op het gras optuigen
Route: De amsteldijk is te bereiken via de N99. De amsteldijk ligt direct aan het water (naturlijk) op deze manier zit je aan de west zijde van het meer. Als je N240 af rijdt richting westerland van moet je “de haukes” op rijden volg deze weg en je komt aan het water.

Toiletten: Ja
Douches: Nee
Waterdiepte: Diepte is zeer verschillende 0,5 tot meer dan 2 meter.
Beginner: Matig

Windrichting: Oost

Style: Wave, Freeride, Formula


Eén gedachte over “Amstelmeer

  1. Parkeer kosten zijn € 1,80.
    De snackbar is een eenvoudig restaurant en is regelmatig openen. Lekker voor een kopje koffie of een lekkere hap na een paar uurtjes surfen.
    Formula surfen is goed te doen, zoals je aan geef met lange vinnen wel uit de kant blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here