Afgedamde maas

In de jaren 90 werd hier fanatiek gesurft. Nu zie je hier jammer genoeg zelden nog surfers.
Zonde want dit is een hele leuke beginnersplek waar ook de gevorderde surfer een hele leuke dag kan hebben bij de juiste wind.

In verband met de ligging van de rivier werkt deze locatie vooral goed bij NW en (Z)O.
Oostenwind 5-6 BFT op een zomerse dag is echt fantastisch. Komt helaas zeer zelden voor.

Omdat je meestal rakken dwars op de rivier maakt, is het soms wel even oppassen met pleziervaart en af en toe een vrachtschip. Zeker wanneer de sluis bij Andel heeft geschut kan het kortstondig even druk zijn met bootjes. Dit geeft natuurlijk wel golfjes waarop je als beginner een poging kunt wagen om je eerste sprong te maken!

Bij noorden- of noordoostenwind kan het hier ook leuk zijn om langs de zuidoever rakken te maken. Pas dan wel op als je voorbij het spuigemaaltje vaart, rechts daarvan kan het wat ondiep worden.

Over het algemeen overal waar je kunt staan zandbodem en nauwelijks stenen. Soms een keer een mossel waar je in kunt gaan staan. Schoenen zijn verstandig maar niet noodzakelijk.

In de zomer kan er aan de noordzijde wat wier ontstaan. Handigste is dan om niet te ver door te varen.

Parkeren is hier gratis. Paadje vanaf de Maasdijk naar beneden. Slechts een klein stukje lopen met je spullen en optuigen in het gras. Op een zomerse dag kan het hier druk zijn met strandgangers. Als je er dan niet vroeg bij bent, dan kan het zijn dat je je auto bovenaan de dijk moet parkeren en wat verder moet lopen met je spullen.

In het voor en najaar heb je dit probleem niet.

Bij Z en ZW wind is deze locatie overigens niet aan te bevelen. Door de ligging van de dijk wordt de wind super instabiel.
Windrichting: Noord, Noord-Oost, Oost, Zuid-Oost, Noord-West

Toiletten: Nee
Douches: Nee
Waterdiepte: Meer dan 2 meter diep, dus staan is er niet bij.
Beginner: Zeer Goed

Windrichting: Noord, Noord-West, Zuid-Oost, Oost, Noord-Oost

Style: Freestyle, Freeride


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here