Roadtrip Baai van Roses

Zo de afgelopen twee weken kunnen vertoeven aan de Baai van Roses, zelf hadden we ons gesettled op Càmping La Gaviota Costa Brava. De voorspellingen zagen er voor het eerste weekend hoop voluit. Zaterdags al even het water op geweest met 7.4 en 112l maar dat was net te weinig om lekker te planeren en we waren op vakantie, dus pompen doen we zeker niet.

We hadden onze zinnen gezet op zondag en bij de waterkant aangekomen, werden we geconfronteerd met te veel wind… De tramontane pakte goed door, misschien wel iets te goed maar windkracht 10 met vlagen nog hoger was net iets te veel van het goed.

Na een wat onrustige nacht, ik dacht dat het huisje zou wegwaaien of door overdruk uit elkaar zou spatten, alle moed weer bij elkaar geraapt en ons weer gemeld bij de waterkant. De wind leverde in de middag iets terrein in en met een windkracht 9 en vlagen van 10, onze karretjes naar het strand gesleept. Met 4.1 vol aangetrokken en 91L te water, winterpak toch maar aangedaan wat het water was nog aan de koude kant. Wind uit het Noord-Westen dus cross-side-shore, dus de eerste rakjes even ‘rustig’ heen en weer, bij pech drijf/waai je toch al snel de baai uit. Na wat moed bij elkaar te hebben gevaren, maar eens een paar sprongen gewaagt. 500meter uit de kant kwamen een paar mooie schansen voorbij van 1.5m, timing was alles een sprongen in een dikke vlaag gemaakt en met setje en al weggewaaid. Aan het einde van de middag kwamen de vlagen weer keihard door en de energie was langzaam op, dus naar de kant en daar kun je altijd wel lachen om iemands “walk-of-shame” of kiters die elkaar in de weg zitten.

IMG_6594

De avond daarna heeft er iemand op het knopje ‘Uit’ gedrukt, want plotsklaps was de wind weg. Die ochtend scheen de zon heerlijk, maar de wind gaf geen krimp. In de middag leek de wind weer terug te keren, maar na het optuigen van 6.1 en 112L was het snel over. Met pijn en moeite de kant achter me gelaten op zoek naar wind iets verder naar buiten, eenmaal daar gekomen was er weinig te halen. Dus met een verdwaalde vlaag terug eenmaal op de kant was de wind volledig weg. Tegen een uur of drie draaide de wind en kwam van zee, daar was nog net iets wind om te planneren, maar voor mijn weinig eer aan te behalen (immers wordt er niet gepompt op vakanties). Dit was helaas het laatste zuchtje wind van de vakantie

Plaatsen om direct bij het strand te komen zijn beperkt wel aanwezig, maar deze kunnen snel vol zijn zeker in de drukke periodes. Een camping in de aan het strand is zeker wel een aanrader.

Op diverse plekken zijn kite lessen en spullen te huren, voor windsurfen is het aanbod wat meer beperkt. (ook kite) daarnaast zit er op het strand van Roses zelf zit ook een verhuur. Voor kiteverhuur onder andere:

kite experience 

SPK

Mogelijk andere campings in de buurt en aan het strand. Kan zeker op de grote campings wel een aardig stuk lopen zijn. Dus een karretje is wel handig of een setje sterke kinderen.

Camping Nautic Almata

Camping L’ Amfora

Camping Aquarius

Camping Las Dunas

Camping La Ballena Alegre Costa Brava

 

Surfshops zijn te vinden op:

Escot op Plaça de l’Església, L’Escala

Surf shop op Gran Reserva, 7 17487 Empuriabrava

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Om spam te voorkomen vragen we om dit even uit te rekenen: * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

The maximum upload file size: 10 MB. You can upload: image. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here